انواع موکت

انواع موکت

موکت از قدیمی‌ترین و کاربردی‌ترین لوازم برای کفپوش اتاق خواب، آشپزخانه، سالن پذیرایی، امکان عمومی نظیر مساجد و هتل‌ها و ادارات به شمار‌ می‌رود. در گذشته موکت‌ها تنوع زیادی نداشته و تنها با الیاف مخصوصی تولید می‌شدند که خیلی نرم و انعطاف‌پذیر نبودند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از الیاف جدید موکت‌ها در  مدل‌های بسیار متنوع و نسبت به گذشته سبک‌تر و نرم‌تر تولید می‌شوند. به کارگیری مواد اولیه‌های مختلف در تولید انواع موکت سبب شده موکت‌ها نسبت به نیاز و باتوجه به درخواست مشتریان تولید شوند. مثلا موکت‌هایی که نرم بوده و پرزهای بلندتری دارند برای اتاق خواب کودکان مناسبت‌تر هستند و موکت‌های پرتراکم و خشک برای استفاده در ادارات کاربرد بیشتری دارند. در این مقاله از کارخانه قالیشویی امین اوغلی قصد داریم به معرفی انواع موکت و بررسی کیفیت و کاربرد هر کدام در مکان‌های مختلف بپردازیم، با ما همرا باشید.

 

موکت چه کاربردی دارد و کجا استفاده می‌شود؟

موکت‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که برای هر مکان یا موقعیتی قابل استفاده باشند. سبکی و شستشوی راحت از ویژگی‌های بارز موکت محسوب می‌شود. موکت‌ها علاوه‌بر اینکه کفپوش‌های بی‌نظیری هستند به عنوان عایق صوتی و برای صداهای مزاحم نیز کاربرد دارند. اگر در منطقه‌ای شلوغ و پرسروصدا سکونت دارید پیشهاد می‌کنیم کف منزل را با موکت سرتاسری بپوشانید تا آلودگی صوتی کمتری داشته باشید. از طرف دیگر نصب موکت صدای داخل ساختمان را به بیرون منتقل نمی‌کند. امروزه با تغییر سبک زندگی و رشد جمعیت در شهرهای بزرگ خانه‌های نقلی و آپارتمانی طرفداران بیشتری پیدا کرده‌اند. نصب موکت در این نوع آپارتمان‌ها به عنوان عایق صوتی کاری بسیار هوشمندانه محسوب می‌شود. بسته به ضخامت موکت از ورود صدای اضافه به خانه جلوگیری می‌کند. از طرف دیگر موکت‌ها عایق سرما و گرما نیز هستند. همچنین کفپوش موکت برای زیر فرش تا حدود زیادی از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند. اگر چه موکت‌های ضخیم‌تر عایق‌های مناسب‌تری برای آلودگی صوتی و عبور سرما و گرما هستند.

 

معرفی مدل‌های مختلف موکت

امرزه موکت‌ها برای کاربردهای مختلفی تولید می‌شوند و طراحی هر نوع موکت بسته به فضای مورد نظر متفاوت است. بنابراین شناخت انواع موکت و تشخیص اینکه کدام جنس موکت می‌تواند برای منزل یا محیط مدنظر شما مناسب باشد، پیش از انتخاب طرح و رنگ موکت اولویت دارد. در این مطلب به چند نوع از موکت‌های مختلف و کاربردهای آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

 

موکت تایل

موکت تایل یکی از محبوب‌ترین انواع موکت‌هاست که غالبا به شکل مربع در ابعاد متنوع طراحی شده و در کنار هم چیده می‌شوند. معمولا این نوع موکت‌ها در رنگ‌بندی‌های متنوع کنار هم قرار می‌گیرند تا جلوه‌ای جذاب و رنگارنگ به فضای اتاق بدهند. اگر چه موکت‌های تایل مقاومت و پایداری بالایی دارند و بسیار متنوع تولید می‌شوند و در هر فضایی کاربرد دارند. ولی موکت‌های تایل بیشتر نوعی موکت اداری محسوب می‌شوند زیرا به راحتی با دکوراسیون داخلی فضاهای اداری هماهنگ شده و همچنین دیگر نیاز نیست نگران قرار گرفتن وسایل سنگین روی آن‌ها باشید. این نوع موکت نصب آسانی داشته و با کمک یک نیروی متخصص به سادگی چیده می‌شود. همچنین تمیز کردن و شستشوی موکت تایل کار راحتی است. موکت تایل رنگ‌بندی بسیار متنوع و مقاوت بالایی در برابر رطوبت و پوسیدگی دارد. هدر رفت و پرتی موکت تایل به دلیل تکه تکه نصب شدن آن بسیار کم و ناچیز است و از طرفی قیمت نسبتا اقتصادی دارد.

 

موکت کبریتی

موکت کبریتی

موکت کبریتی از قدیمی‌ترین انواع موکت است که در بسیاری از خانه‌ها استفاده می‌شود. موکت کبریتی با طرح ساده خود غالبا برای پوشاندن کف اتاق به شکلی ساده کاربرد داشته و قیمت ارزانی نیز دارد. بافت موکت کبریتی گره‌ای و سخت است به همین دلیل نرمی و لطافت سایر موکت‌ها را ندارد. اما موکت کبریت بسیار مقاوم و مستحکم است و با قرار دادن وسایل سنگین آسیب نمی‌بیند. موکت کبریتی به دلیل سادگی در اغلب فضاها کاربرد دارد، به عنوان مثال در راهروهای هتل‌ها و فضاهای پرتردد از این نوع موکت استفاده می‌شود. طرح یکدست موکت کبریتی برش آن را بسیار ساده و راحت کرده و برای پرکردن محیط‌های نامتقارن هم به راحتی قابل استفاده است. موکت کبریتی به دلیل بافت ساده و سبکی که دارد به راحتی شسته و تمیز می‌شود.

 

موکت‌هایی با پرز بلند یا همان تافتینگ

موکت پرزبلند یا تافتینگ به نوعی موکت گفته می‌شود که پرزهای بلندی داشته و بسیار محبوب است. نرمی و زیبایی چشمگیر این موکت نمای شیکی به فضای خانه می‌دهد. موکت تافتینگ معمولا از جنس 100 درصد پشم تهیه می‌شود. البته ممکن است در مواردی از ترکیب پشم و مواد مصنوعی دیگر نظیر نایلون نیز در تهیه موکت تافتینگ استفاده شود. موکت تافتینگ لطافت بالایی دارد و برای اتاق خواب کودکان گزینه مناسبی محسوب می‌شود. در این نوع موکت پرزها به یک لایه زیرین بافته شده و سپس به لایه دیگری با چسب چسبانده می‌شوند. به همین دلیل موکت تافتینگ نیاز به مراقبت بیشتری دارد تا پرزها از بدنه جدا نشوند. رنگ بندی و تنوع مدل در موکت تافتینگ زیاد بوده و برای هر نوع دکوراسیونی مناسب است. به دلیل زیبایی و شباهت زیاد موکت تافتینگ به فرش جایگزین مناسبی به شمار می‌رود. این نوع موکت به دلیل ضخامت بالایی که دارد در فصل زمستان گرمای بیشتری به اتاق می‌بخشد. برای شستشوی موکت تافتینگ به دلیل حساسیت و ظرافتی که دارد بهتر است به قالیشویی سپرده شود تا هم به خوبی خشک شده و هم از آسیب رسیدن به بافت آن جلوگیری گردد.

 

موکت اولفین

موکت‌های پلی پروپلین که با نام موکت اولفین نیز شناخته می‌شوند، یکی از انواع موکت‌ بوده که محبوبیت بالایی برای استفاده در محیط‌های اداری دارند. اگر چه این موکت اداری اخیرا در مصارف خانگی نیز جایگاه خوبی پیدا کرده است. جنس موکت اولفین مشابه پشم طبیعی، مقاومت بالایی دارد. به همین دلیل در فضاهای باز و پرتردد نظیر راهروهای هتل‌ها و دفاتر کار از این نوع موکت استفاده می‌شود. از طرفی شستشوی موکت اولفین نیز کار دشواری نیست.

 

موکت‌‌ها از چه الیافی ساخته می‌شوند؟

در گذشته تنوع طرح، رنگ و جنس موکت‌ها خیلی زیاد نبود و افراد انتخاب‌های زیادی نداشتند. اما امروزه با رشد فناوری تولید موکت در مقایسه با گذشته تغییرات زیادی داشته است. محصولات جدید به لحاظ جنس و نوع بافت بسیار با کیفیت‌تر از موکت‌های قدیمی هستند. از طرف دیگر در حال حاضر وجود محصولات متنوع در بازار موجب شده تا انتخاب کمی دشوار شود زیرا موکت‌ها با جنس‌، رنگ، طرح و مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند. به تجربه قالیشویی امین اوغلی افرادی که با کیفیت و متریال موکت آشنایی داشته باشند در بین تنوع فراوان موکت انتخاب بهتری خواهند داشت. در ادامه با سه نوع متریال موکت که بیشتر شناخته شده است آشنا می‌شویم.

خرید موکت

موکت نایلونی

در کنار طرح‌ها و بافت‌های مختلف انواع موکت، جنس موکت نیز اهمیت فراوانی دارد. نایلون یکی از پرکاربردترین جنس‌‌ها هنگام بافت موکت به‌شمار می‌رود. نایلون نرم، یکپارچه و مقاوم که در برابر لکه و پوسیدگی مقاومت بالایی دارد. جنس نایلون از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برا موکت‌های خانگی است. تقریبا 90 درصد تمامی موکت‌هایی که در خانه‌ها چه در آشپزخانه، سالن پذیرایی یا اتاق خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد از جنس موکت نایلونی است. شستشوی موکت نایلونی نیز چه در قالیشویی و چه در منزل کار دشوای نیست. از این موکت محبوب در هتل‌ها به دلیل مقاومت در برابر لک و کپک زدگی بسیار استفاده می‌شود. از طرف دیگر موکت نایلونی بین 12 الی 15 سال بسته به نحوه نگهداری و شستشوی موکت عمر مفید و ماندگاری دارد. بافت نایلونی موکت باعث می‌شود رنگ و جلوه خود را تا مد‌ت‌ها حفظ کند. همچنین قیمت مقرون به‌صرفه و نسبتا ارزانی دارد.

 

موکت ابریشمی

در بین سایر مدل‌ها موکت پشمی از محصولات لوکس و گران قیمتی محسوب می‌شود. پشم متریالی طبیعی، مجلل و با ماندگاری طولانی مدت است و از نرم‌ترین جنس‌های موکت در بازار به‌شمار می‌رود. موکت پشمی خالص و طبیعی هیچ نوع ماده شیمیایی و مصنوعی ندارد. به همین دلیل بهترین انتخاب برای افرادی است که به مواد شیمیایی حساسیت و آلرژی دارند. از طرف دیگر به دلیل جنس لطیف و طبیعی این موکت پشمی، اگر به درستی مراقبت نشود ممکن است به مرور زمان محلی برای رشد کپک یا سفیدک بوجود آورد. به طور کلی موکت پشمی انتخاب مناسبی برای محیط‌های شرجی و نم دار محسوب نمی‌شود. ولی شستشوی مرتب موکت ابریشمی توسط قالیشویی یا در منزل به طول عمر مفید موکت اضافه می‌کند. از طرفی شستشو و تمیز کردن موکت ابریشمی آسان است زیرا لکه روی آن باقی نمی‌ماند. موکت ابریشمی حتی در مقابل سوختن و آتش گرفتن بسیار مقاوم و با دوام بوده و با محیط زیست سازگار است.

 

موکت پلی‌استر

موکت پلی استر یکی دیگر از انواع موکت بوده که ضدآلرژی و حساسیت است. علاوه‌بر این ماده پلی استر متریالی بازیافتی محسوب می‌شود که با محیط زیست هم سازگار است. غالبا موکت پلی استر را به مقاومت رنگ آن در برابر رنگ پریدگی می‌شناسند. ولی از طرفی موکت پلی استر در برابر وزن‌های سنگین حساس بوده و زود حالت خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم از موکت پلی استر برای فضاهای عمومی و پرتردد استفاده نکنید. به طور کلی موکت پلی استر برای مصارف خانگی بیشتر کاربرد دارد. در بین انواع موکت بیشترین تنوع رنگ برای موکت پلی استر وجود دارد. قیمت نسبتا ارزان این نوع موکت در مقایسه با موکت ابریشمی و نایلونی آن را به کالایی پرطرفدار در بین مشتریان تبدیل کرده است. موکت پلی استر بهترین گزینه برای مصارف خانه محسوب می‌شود زیرا خواص ضدلک دارد. بافت نرم، مقاومت بالا و از بین نرفتن رنگ موکت پلی استر از ویژگی های مهم این نوع موکت محسوب می‌شود.

 

بهترین اندازه برای ضخامت موکت چقدر است؟

انواع موکت با توجه به نخ و بافت در ضخامت‌های متفاوت تولید و به بازار عرضه می‌شوند. هر کدام از محصولات تولید شده برای فضا و شرایط خاصی کاربرد دارند. مثلا موکت‌های ضخیم برای مکان‌های پر رفت و آمد گزینه‌های بهتری هستند زیرا در برابر فرسایش و سابیدگی مقاومت بالایی دارند. از طرفی تراکم موکت مانند ضخامت آن موضوع مهمی بوده و هر چقدر موکت تراکم بالایی داشته باشد مقاومت‌تر است. تراکم به معنی وزن نخ در هر سانتیمتر مربع است. البته هر چقدر موکت با تراکم بیشتری بافته شده باشد وزن سنگین‌تری دارد. ضخامت موکت در کنار تراکم الیاف مزیت محسوب می‌شود اما به تنهایی ملاک خوبی برای انتخاب نیست. در هنگام خرید موکت علاوه‌بر طرح و رنگ به تراکم، بافت و ضخامت موکت توجه داشته باشید. موکت‌هایی که کم ضخامت هستند زیر پا و در حین رفت و آمد به سادگی جابه‌جا می‌شوند. موکت‌های ضخیم عایق صوتی بهتری برای محیط های پرسر و صدا و شلوغ هستند. حتما به جنس لایه زیرین موکت دقت کنید، کیفیت متریال این لایه در ضخامت و ماندگاری موکت تاثیر زیادی دارد.

 

پرطرفدار‌ترین رنگ‌های موکت برای خانه

اگر دکوراتور نیستید و تمایل دارید خودتان بهترین رنگ موکت را برای پذیرایی یا اتاق خواب منزل انتخاب کنید، بهتر است سراغ موکت با رنگ خنثی بروید. ترکیب رنگ خنثی در موکت به عنوان پس زمینه رنگ سایر وسایل خانه هارمونی بی‌نظیری ایجاد می‌کند. برای انتخاب بهترین رنگ موکت از طیف خنثی می‌توان به این ده رنگ اشاره کرد؛ رنگ‌های کرم، بژ، شیری، استخوانی، خاکی، طوسی، خاکستری، صورتی چرک، آبی چرک و سبز سدری از پرطرفدار‌ترین رنگ‌ها برای موکت خانه هستند. همچنین رنگ شکلاتی که بهترین ترکیب را برای دکوراسیون کلاسیک بوجود می‌آورد. اگر به سبک دکوراسیون‌های مدرن در خانه علاقه‌مند هستید برای اتاق نشیمن از موکت طوسی استفاده کنید. مخصوصا برای خانه‌های کوچک، زیرا ترکیب رنگ طوسی با سایر لوازم فضا را روشن‌تر و بزرگ‌تر جلوه می‌دهد.

 

طرز شستشو و نگهداری از موکت

شستشو و تمیزکردن انواع موکت در خانه مانند فرش بسته جنس و نوع لکه متفاوت است. از طرفی موکت وزن کم‌تری نسبت به فرش دارد و برای شستشو به راحتی جابه‌جا می شود. البته برای نظافت موکت‌های پرز بلند و ظریف بهتر است به قالیشویی مراجعه شود. استفاده از شوینده نامناسب یا روش شستشوی غلط احتمال آسیب وارد کردن به بافت موکت را افزایش می‌دهد. همچنین برای موکت‌های ابریشمی اگر در خانه فضای کافی برای خشک کردن موکت وجود نداشته باشد سبب کپک زدگی و بوی نامطبوع می شود. به طور کلی موکت‌ها اگر به خوبی نگهداری و مراقبت شوند برای سال‌های طولانی کاربرد دارند.

 

شستشوی انواع موکت و قالی را به قالیشویی امین اوغلی بسپارید

در این مقاله سعی کردیم با معرفی انواع موکت مسیری روشن برای انتخاب صحیح و دقیق مشتریان محترم فراهم آوریم. قالیشویی امین اوغلی به عنوان بهترین کارخانه قالیشویی در تهران با بهره‌گیری از ماشین‌آلات روز دنیا و تمام اتوماتیک برای حفظ بافت و تثبیت رنگ موکت و فرش مشتریان تلاش می‌کند. قالیشویی امین اوغلی با بیش از نیم قرن تجربه در زمینه شست‌‌وشو و لکه‌گیری انواع موکت و فرش آماده ارائه خدمات ویژه به مشتریان محترم است. در قالیشویی امین اوغلی لکه‌های موکت، فرش دستباف و توسط ماشینی استادکاران ماهر از بین رفته و برای شست‌وشوی اتوماتیک ارسال می‌شوند. همچنین خدمات این قالیشویی با تضمین برای ایرادات احتمالی به موکت‌های قیمتی و فرش‌های دستباف ارائه می‌شود که از مزایای رقابتی این مجموعه محسوب می شود.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *